Važno! od 01. lipnja prodajni listovi će se moći ispunjavati isključivo na PGR-u

Ministarstvo poljoprivrede uputilo je obavijest ribarima da se od 1. lipnja prodajni listovi više neće moći ispunjavati u aplikaciji Prvokupci ribe, nego isključivo na Portalu gospodarskog ribarstva (PGR). 

Stupanjem na snagu Pravilnika o sadržaju i obliku prodajnog lista i sadržaju registra prvih kupaca 16. prosinca 2019. propisan je način registracije prvih kupaca te novi način ispunjavanja prodajnih listova i potvrda o ulovu (nekadašnjih certifikata za izvoz) na Portalu gospodarskog ribarstva (PGR). Kako u tom trenutku dio prvih kupaca nije bio registriran sukladno novim propisima, omogućeno im je da do daljnjega dokumente i dalje ispunjavaju u aplikaciji Prvokupci ribe kako im se ne bi blokirao posao.

Budući da su trenutačno ispunjeni uvjeti da svi prvi kupci ispunjavaju prodajne listove na PGR-u, obavještavamo vas da od 1. lipnja 2020. godine više neće biti moguće ispunjavanje dokumenata u aplikaciji Prvokupci ribe, osim izrade certifikata o ulovu na temelju ranije izrađenih prodajnih listova.

Iz Ministarstva poljoprivrede stoga pozivaju sve koji nisu registrirani sukladno gore navedenom pravilniku, da se, ukoliko ispunjavaju zahtjeve propisane u Zakonu o morskom ribarstvu, hitno registriraju na PGR-u.

Pravilnik o sadržaju i obliku prodajnog lista i sadržaju registra prvih kupaca možete pronaći na linku.